Webinars

Wat is een webinar?

Een webinar is een online leermoment dat door alle deelnemers op hetzelfde moment gevolgd wordt. Zo maken we er een interactief moment van met ruimte voor vragen, oefeningen enz. De lesgever leidt samen met een moderator alles in goede banen! 

Deze twee thema’s komen aan bod: 

29/09/2020 van 10u – 11u30 (stipt) Veerkracht in tijden van Corona (Bart Vriesacker, Mensura)

Corona heeft ons leven behoorlijk door elkaar geschud. Tijdens dit webinar bespreken we wat de impact van Corona kan zijn op onze stressbeleving. We gaan daarnaast dieper in op wat veerkracht is en hoe we hier in deze uitdagende tijden kunnen aan werken. We geven een kader om naar onze eigen veerkracht te kijken en om een persoonlijk actieplan uit te werken. Zo kan men zelf aan de slag gaan met veerkracht.

 

29/09/2020 13u30 – 15u (stipt) Omgaan met verbale agressie in de zorg (Anke Van de Woestijne, Crime Control)

Ken je het gevoel dat patiënten soms hun frustraties blijven herhalen en je een gesprek moeilijk kan afsluiten? Herinner je nog dat familielid dat eiste om nu meteen de arts te spreken? Of vind je het moeilijk om een bezoeker aan te spreken als ze hun mondmasker niet correct dragen?

Dan is deze webinar iets voor jou! We geven je praktische tips en tricks om te vermijden dat een moeilijk gesprek escaleert naar verbale agressie.
Daarnaast willen we je ook ondersteunen met handvaten waarmee je meteen aan de slag kan als agressie zich toch zou stellen!

 

Interesse?  
Schrijf je dan hieronder in en zorg dat je je stipt op het aangegeven tijdstip op een rustige plek kan aanmelden.
Jezelf inschrijven om slechts één van de twee webinars te volgen, mag ook!
Wij kijken er alvast naar uit!

Webinar 1


 

 
Webinar 2